Merkbescherming

Posted on 28 januari 2013 · Posted in Geen categorie, merkbescherming

Is beschermen van je merk noodzakelijk?

Als bedrijf is het zeer noodzakelijk om je merk, je producten en je logo goed te beschermen. Als anderen met jouw zorgvuldig opgebouwde imago en bekendheid aan de haal gaan, kan je omzet mislopen of leidt je imago schade door niet waargemaakte verwachtingen. De investering in een merk is vaak een optelsom van jarenlang opgebouwde veel arbeid en geld en is meer dan de moeite waard om te beschermen. Merkbescherming loont zeker de moeite!

 

Zonder registratie heb je geen rechten

Als jij je merk en logo niet hebt geregistreerd, dan kun je niets doen tegen het oneigenlijk gebruik van jouw merk. Anderen mogen dan jouw zorgvuldig opgebouwde merk gebruiken voor marketing van hun producten. Je staat bij de rechter met lege handen. Ook al heb jij het merk als eerste gebruikt, je hebt geen rechten.

 

Merkregistratie
Als jij je merk wel registreert, heb jij het exclusieve recht om dit te gebruiken voor de producten of diensten waarvoor je dit merk registreert. Alleen als je dat merk registreert in het erkende merkenregister, kan je jouw merk beschermen tegen gebruik door anderen. Als je dus waarde hecht aan het merk van jouw bedrijf, je bedrijfsnaam of je domeinnaam dan doe je er goed aan je merk te registreren.